lauantai 26. elokuuta 2017

Rata-ajot Porissa

Tiilimäellä järjestettiin näköjään, tai oikeastaan voisi sanoa kuuleman mukaan, tänään rata-ajot, oikein Suomen mestaruusajot. Semmoinen meteli ja pärinä kuului koko kaupungin yli, että joinakin hetkinä tuntui melkein, että auto tai moottoripyörä tulee juuri päälle! 

Eiväthän ajot mikään uusi asia ole,  ensimmäiset on pidetty jo ennen sotia, vuonna 1934. Sodan aikana ja pari vuotta sen jälkeen ei kisoja pidetty, mutta nyt sodan jälkeen tämä taisi olla jo viides kerta. Ensimmäiset ajot ajettiin Uudellakoivistolla Satakunnankadun ja Lounaisen Linjakadun (s.o. Karjalankatu) paikkeilla, sitten Tiilimäellä, sodan jälkeen ensin lentokentällä ja nyttemmin Tiilimäen radalla.


Tänä vuonna oli pääkilpailuna joku Midget- eli Formula 3 -luokka, jonka voitti Curt Lindholm. Mutta kyllä siellä moottoripyörilläkin ajettiin, ja jos oikein ymmärsin, niin monessa eli luokassa.

On vähän hassua, että minä kilpa-ajoista kirjoitan tai siitä jotain tietäisin, mutta kun meidän Olavi on niin kamalan kiinnostunut moottoriurheilusta ja oli tänään ihan taas tikahtua intoonsa. Oli saanut seurata kilpailuja, vieläpä virkatehtävissä, sillä sinne oli  tulossa paljon yleisöä, varmaan lähemmäs 10000 ihmistä. Joten meillä puhuttiin koko ilta Lindholmista ja Östblomista ja Heikkilästä ja Teräksestä ja Ylösmäestä ja Jawoista ja Triumpheista ja ties mistä. Ja siitä, minkämoisia ennätyksiä olisikaan tullut, jos tukahduttavan helteinen sää ei olisi muuttunut ukkoskuuroiksi ja rankkasateeksi. 

(Satakunnan Kansa 27.8.1951)