maanantai 19. elokuuta 2013

Loma loppui

Loppuu se pitkäkin loma. Ajatella, Olavillakin oli yhdeksän päivää kesälomaa ja pääsimme koko perhe yhdessä sukuloimaan Merikarvialle. Olavi joutui tietysti palaamaan ennen meitä muita takaisin kaupunkiin, minä tulin vasta eilen illalla Tuulan ja Pentin kanssa. No, Olavi ehti sitten osallistua Herralahden kentällä Poliisiyhdistyksen sarjakilpailuun, mutta ei päässyt palkinnoille. Hakulinen ja Kaistamon veljekset hallitsivat melkein kaikkia sarjoja!

Merikarvialle lähdimme heti elokuun ensimmäisenä lauantaina, koska oli niin hieno sää. Kaupunki tuntui silloin melkein autiolta, sillä kun aurinko helotti siniseltä taivaalta, lähtivät kaikki muutkin kuin me pois kaupungista, kuka junalla, kuka linjurilla, joku onnellinen moottoriveneelläkin. Kauniit säät jatkuivatkin melkein koko loman, mitä nyt edellisviikonloppuna oli ukkosta. Mutta ei niin paljoa satanut, että maa olisi kunnolla edes kastunut.

Oli niin lämmintä, kun lähdimme Merikarvialle, että ostin lapsille pullollisen sitä uutta, tosin hirveän kallista, Baby Ananas -limonaadia, loman kunniaksi. Tai no Tuula sai juoda sen melkein yksin, sillä Pentti ei vielä "kuplajuomasta" piitannut.
Kävin mustikassa, kun mummu ja Impi katsoivat lasten perään. En minä paljoa poiminut,  eikä niitä niin ollutkaan, kun on ollut kuivaa, mutta sain minä ehkä 15 litraa. Tuulalle ja Pentille tein mustikkapöperöä ja ai että se heille maistui.


Mustikkapöperö
Murskaa mustikat haarukalla. Lisää joukkoon sokeria, täysmaitoa ja vähän vehnäjauhoja. Syö heti.