torstai 20. maaliskuuta 2014

Tauno Palo ilmielävänä!

Uskomatonta, ihanaa, näin tänään torilla Tauno Palon, ihan ilmielävänä, ja hänen kanssaan olevista tunnistin ainakin Ritva Arvelon, Tarmo Mannin, Matti Raninin ja Heikki Savolaisen. Savolainen on muuten Porista kotoisin. Tuntui niin jännittävältä nähdä heitä ihan ilmielävinä. Porissa lienee nyt neljättä sataa näyttelijää ympäri Suomen, koska täällä on Teatteripäivät.

Tauno Palo on kyllä näköjään vielä yli nelikymmenvuotiaana ja ihan läheltä nähtynäkin edelleen todella komea ja hurmaava. Ne silmät - polvet olivat pettää, kun hän katsoi minuun! Ai että. Niin monta iki-ihanaa roolia: Rosvo-Roope, Niskavuoren Juhani, Engelbert von Lejoncrona ja vaikka mitä.

Mutta ovathan nämä nuoremmatkin tähdet valloittavia, kuten Matti Ranin, joka on ihan saman ikäinen kuin minä eli syntynyt vuonna 1926. Hänet näin elävissä kuvissa ehkä parisen vuotta sitten, kun olin Impin kanssa katsomassa  Katupeilin takana -elokuvaa. Siinä Ranin näytteli Eeva-Kaarina Volasen kanssa.

Tarmo Manni taas on Olavin ikäinen. Hänhän oli muuten kanssa Katupeilin takana -elokuvassa esiintyen Akseli Gallen-Kallelana. Siis juuri sinä taiteilijana, joka maalasi ne kuuluisat Juseliuksen mauseleumin freskot.Niin ja Savolainen esitti samaisessa elokuvassa Väinämöistä.