tiistai 8. huhtikuuta 2014

Tomaattikastike

Kokeilin tänään Satakunnan Kansassa ollutta tomaattikastikkeen reseptiä, sitä kun pitäisi voida syödä vähän runsaamminkin, vaikka ei kaikkein hoikimpien joukkoon kuuluisikaan. Näin keväällä saa jo alkaa vähentää vaatetusta, joten on pakko vähän katsoa, mitä suuhunsa laittaa. Kokeilin nimittäin sitä viime kesäistä uutta kokohamettani, eikä se mennyt vyötäröstä kiinni! Huh!

Tomaattikastike
kiehauta 4 dl lihalientä tai lihalientä ja maitoa, joka on maustetta 2-3 ruokalusikallisella tomaattisosetta. Mausta suolalla, sokerilla ja valkopippurilla.Sekoita tilkkaseen vettä 2 ruokalusikallista jauhoja ja vatkaa tämä edellisen joukkoon. Anna kiehahtaa muutama minuutti, lisää nokare voita tai margariinia, niin kastike on valmiina. 

Tomaattisoseen kanssa kastike oli ainakin maukasta ja kelpasi Olavillekin keitetyn kalan kanssa. Samaa reseptiä voi soveltaa vaihtamalla tomaattisoseen piparjuureen (maun mukaan), curryyn (1-2 tl,  sekoitetaan tilkkaan vettä ja lisätään 1 rkl:een  kermaa sekoitettu munankeltuainen) tai kurkkuun (1,5 - 2 rkl hienonnettua kurkkua ja  1 rkl:een  kermaa sekoitettu munankeltuainen). Munankeltuaisen kanssa pitää olla tarkkana, ettei kastike sen lisäämisen jälkeen enää kiehahda.