torstai 16. huhtikuuta 2015

Pahat kevättulvat Porissa ja koko Satakunnassa

Onpas kova tulva tänä vuonna. Kävin kävelyllä jokirannassa ja näytti siltä, untuu, että kohta alkavat jo kaupunginkin kadun lainehtia. Veden korkeus oli kaupungin kohdalla eilen jo 125 yli normaalin.  

Jäät eivät vielä ole lähteneet, mutta ne eivät kuulemma ole tämänvuotisen tulvan syy, vaan koska lunta on satanut näihin päiviin saakka. Mutta sitten tietysti, jos jäät lähtevät rytinällä, tukkivat ne taas joenuoman, ja sitten sitä vasta tulviikin. 

Jääkansi näyttää vielä paikoin melko vankalta, mutta kyllä ihmisten pitäisi silti ymmärtää, ettei se näin huhtikuun puolivälissä enää millään kanna, ainakaan enää päivällä. Eilenkin oli joku Vanhakylässä lähtenyt polkupyörää taluttaen ylittämään jokea. Pari nuorukaista oli yrittänyt estellä ja kun eivät olleet onnistuneet,  lähteneet sitten  tätä opastamaan. Kaikki kolme olivat keskellä jokea jäihin. Nuorukaiset onnistuivat pelastautumaan, mutta tämä tuntematon mies oli painunut saman tien jään alle. On se kumma, että ihmiset menevät henkensä kaupalla heikoille jäille! 

(Satakunnan Kansa 15.4.2015)