lauantai 11. helmikuuta 2017

Torikatu 9:ssä harjannosajaiset

Kävin eilen ostoksille Satakunnan Osuuskaupassa, Torikadulla. Siinä uudessa, osuuskaupan viereen rakennettavassa Osuuskassan uudessa toimitalossa oli harjannostajaiset. Aika nopeasti talo siihen on noussut, ollaan usein kävelty siitä ohi. Perustuksetkin kaivettiin ihan hujauksessa, vaikka kuopasta taisi tulla syvimmillään viitisen metriä, mutta kaivamisessa käytettiinkin nykyaikaa, kaivinkonetta! 

Kuusikerroksiseen taloon tulee Osuuskassan toimitilat, mutta pihasiipeen, kadun puolella on neljä vuokrattavaa liikehuoneistoa. Asuinhuoneistoja tulee yli 90 kpl, joista pienimmät ovat 23 neliön yksiöasuntoja.
 
Olisihan uusi asunto varmaan hieno ja onhan siellä sitten kaikki mukavuudet, sisävessa ja kylpyhuone ja lämmin vesi ja vaikka mitä. Mutta en minä tiedä, vaikka tällaisia vanhoja puutaloja aina moititaan kylmiksi ja epämukaviksi, niin kyllä ainakin tämä meidän koti on mukava ja lämmin. Näin talvella ulkohuusiin meno ei tietenkään ole aina niin mukavaa, mutta kyllähän näihin vanhoihinkin taloihin nykyään tehdään jo vesiklosetteja. Enkä minä taitaisi osata kerrostalossa edes asua, naapureita ala- ja yläpuolella ja sivuilla. 

(Satakunnan Kansa 11.2.1951)