Toripäivillä, tai kuten vanha kansa pruukaa sanoa, omena- ja sipulipäivillä, oli tavaraa
kukkuroillaan. Oli maalaismyyjiäkin, vaikka hyvän sään takia moni oli jäänyt korjaamaan satoa. Omenoita ja sipuleita ja punaposkisia puolukoita myytiinkin näköjään vilkkaasti. Minä en ostanut kuin litran verran puolukoita, ajattelin tehdä pyhänä jälkiruuaksi pappilan hätävaraa, kun meille on jäänyt sekalaisia korppuja ja pikkuleipiä. Varsinaiset talviset marjat me saamme Merikarvialta, anoppi lupasi lähettää linjurin kyydissä meille talviset puolukat.
Pappilan hätävara
1/2 l hyvää kermaa
2-3 dl puolukkahilloa
1/2 l vehnäkorppupaloja ja pikkuleipiä
maitoa tai marjamehua
(sokeria)
Sokerilla maustettu kermavaahto, hillo ja maitoon tai mehuun kastetut leivät pannaan kerroksittain jälkiruokamaljaan.
(Satakunnan Kansa 5.10.1951, Kotiruoka 15. painos 1940)