sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Tulitikkuleikkejä

Huh huh, täytyy kyllä aina muistaa laittaa tulitikut hyvään piiloon. Eikä kyllä siltikään pitäisi jättää lapsia yksin kotiin, jos menee kauppaan. Tänään oli taas lehdessä siitä hyvä muistutus. Oulussa oli nimittäin rouva Thunberg mennyt kadun toiselle puolen maitokauppaan ja jättänyt 2- ja 3-vuotiaat lapsensa siksi aikaa kotiin. Lapset olivat löytäneet tulitikut ja onnistuneet sytyttämään tulen. Onneksi äiti ehti viime hetkellä hätiin ja sai lapset pelastettua, mutta asunto turmeltui pahoin. 

Melkein samanlainen asia sattui Vaasassa, jossa alaikäiset olivat sytyttäneet tulen kolmihaaraiseen kynttelikköön, mistä tuli oli levinnyt verhoihin ja tapetteihin. Onneksi sielläkin lapset saatiin turvaan ajoissa.

Onneksi Olavi ei polta tupakkaa, mutta kun meillä on tietysti kakluunit ja keittiössä hella, on tulitikkuja silti oltava. Pitää vaan taas olla entistäkin tarkempi, ettei vaan jätä tikkuaskia saataville. Onneksi Olavi hankki tänä vuonna Airiolta joulukuuseen sähkökynttilät. Kalliithan ne olivat ja sähkökin maksaa, mutta parempi silti, ettei ole tarvinnut vahtia. Huomenna kuusi viedäänkin jo pois.  Kyllä se jo varistaakin!