torstai 27. syyskuuta 2012

Puolukka-aika


Puolukat ovat yksi lempimarjoistani. Niistä voi
helposti valmistaa vaikka maukasta pöytämehua tai hilloa. Helpoin tapa säilyttää marjat, on survoa ne ulkona olevaan puuastiaan. Astia on pidettävä 
koko ajan kylmässä, jotta marjat paleltuisivat ja 
tulisivat siten makeammiksi. Puuastia on 
välttämätön, sillä se ei halkea jäätyessään.

Puolukoita voi myös käyttää muitten hillojen suojana. Kun hillon päälle laitetaan oikein paksu kerros keitettyjä happamia puoloja, suojaa se hillon homeelta ja käymiseltä.

Puolukkahillo sopii mitä parhaiten ruskean kastikkeen sekaan. Erityisesti Olavi pitää siitä oikein kovasti. Puolukkahillo on myös oiva keino saada lapset syömään porkkanoita. Kun puolukkahillon joukkoon raastaa tuoreita porkkanoita, tulee hillo vieläkin makeammaksi ja sekös vasta lapsille maistuukin!

Nyt onkin aika ryhtyä työhön, jotta saan puolukat säilöttyä ja kodin siivottua ennen vieraiden saapumista! Viikonlopusta tuleekin oikein vilkas, kun lauantaina ja sunnuntaina on tulossa paljon vieraita. Kahvipannu taitaa siis porista ahkeraan molempina päivinä. 

Ja kyllä sitä kuulemma muuallakin kaupungissa tapahtuu. Siitä voit lukea lisää täältä.