lauantai 6. lokakuuta 2012

Suolasilakkaa ja eläviä kuviaTähän viikkoon on mahtunut niin aurinkoisia ruskan väreissä hehkuvia kuin lamaannuttavan harmaita sateisiakin päiviä. Torstaina oli kauppatorilla kuhinaa, lokakuiset omena- ja sipulimarkkinat. Tori oli kukkuroillaan tavaraa, mutta ostajia olisi myyjien mielestä varmaan saanut olla enemmän. En ostanut minäkään omenoita enkä puolukoita, hilloja ja muuta on jo tarpeeksi talven varalle. Kaupunginrannassa oli vanhojen aikojen tapaan saaristolaisia myymässä kalastajamallisista moottoriveneistään meren antimia. Ostin useamman kilon suolasilakkaa. Se oli rannassa kolmanneksen halvempaa kuin kauppatorilla, vain 40 markkaa kilolta.


Olimme eilen pitkästä aikaa Olavin kanssa elävissä kuvissa. Kino-Palatsissa oli ensi-illassa elokuvaromanssi Kesäillan valssi. Pääosia esittivät Eeva-Kaarina Volanen ja Leif Wager. He olivat niin kauniita ja Merikannon sävelmät olivat erityisesti Olavin mieleen.

Stenvallin Aune avaa tänään Länsipuistossa uuden liikkeen, jossa myydään maidon ja lihan lisäksi siirtomaatavaraa. Kehuvat kaluston olevan viimeisintä huutoa. Taidan käydä ihan uteliaisuuttani katsomassa.