keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Herkkuja kauppoihin

Tämän päivän Satakunnan Kansassa oli sitten hieno uutinen: tämän joulun joulupuuro on turvattu. Jouluksi saadaan kortilla ostettua ainakin 500 gramman riisiannos henkeä kohti, ehkä enemmänkin.  Hedelmiäkin on jouluksi tulossa, ainakin appelsiineja, sitruunoita, luumuja ja rusinoita. 

Riisiä ei ole pitkään aikaan ollutkaan saatavilla. Vielä jos saataisiin rusinoita rusinasoppaan. Täytyy Olavin kanssa puhua, olisikohan meillä varaa ostaa Tuulalle ja Pentille joululahjaksi edes yksi appelsiini, he kun eivät ole moista etelän hedelmää vielä koskaan nähneet.

Alkaakohan paremmat ajat koittaa? Eilen leivoin nimittäin omenapiirakan. Sillankorvan bensiiniaseman luona rannassa, moottoriveneessä, oli omenanmyyjä  ja  Länsipuistosta sain Aune Stenvallin lihakaupasta kananmunia.  Piirakasta tuli hyvää, vaikka sokeria ei ollutkaan laittaa piirakkaan semmoisia määriä kuin mitä ohjeessa sanottiin. Mutta onhan tässä viime vuosina joutunut pärjäämään vähällä makealla. Onneksi omenat olivat erityisen makeita.

Linnainmaalla oli jo myynnissä herkkupäärynöitäkin, mutta ne maksoivat 180 mk kilo, ei meillä ole sellaiseen varaa. Oli siellä myös amerikkalaista Hubba Hubba -purukumia, mutta hinta 12 mk levy, huh huh.