maanantai 5. marraskuuta 2012

Tunti sydänyötä poliisilaitoksella

Olipa lehdessä eilen komea juttu poliisilaitoksesta. Toimittajat olivat seuranneet poliisien työtä yön tunteina. Aika tavanomainen poliisien yö se oli ollut, ei mitään vakavampaa ollut sattunut. Taas oli yksi hurjistunut aviomies käynyt juovuspäissään vaimonsa kimppuun ja toinen rettelöitsijä otettu putkaan. Kolmannen olivat ratsupoliisit estäneet hukuttautumasta. 

Olavi ei tosin ollut silloin vuorossa, kun lehden toimittajat olivat tekemässä juttuaan, sillä hän on viime päivät saanut olla mukana viime tiistain salakuljettajien takavarikkojutussa. Maarianhaminalainen höyrylaiva Ella tuli lokakuun 26. päivänä Antverpenista Mäntyluotoon, ja maanantain ja tiistain välisenä yönä sieltä kuljetettiin varastetulla moottoriveneellä maihin 580 kartonkia amerikkalaisia savukkeita ja 60 pulloa puolalaista spriitä. Mäntyluodosta saalis tuotiin mäntyluotolaisen vuokra-autoilijan kyydissä Poriin.

Olavi oli mukana tekemässä takavarikkoa tavaran kätköpaikalla. Kaikki savukkeet saatiin kyllä talteen, mutta 58 pulloa spriitä oli jo ehditty myydä tamperelaisille 73.000 markalla. Takavarikkoon otettiin myös vuokra-autoilijan komea 8 hengen  Humber-merkkinen, Amerikasta ostettu vaunu, jossa oli erittäin voimakas 140 hevosvoiman moottori.  

Olavista on hienoa, kun on saanut olla mukana tämmöisessä jännittävässä rikosjutussa tavanomaisen partioinnin sijaan. Salakuljetuksesta joutuu kuulemma syytteeseen kolme laivamiestä ja viisi porilaista henkilöä. Olavi arveli, ettei tämä tainnut olla miesten ainoa salakuljetusyritys, vaan kyseessä voi olla laajasuuntainen salakuljetuksen harjoittamisjuttu.