lauantai 21. joulukuuta 2013

Siivotaan siivotaan


Onneksi Olavin sisko Impi tuli Merikarvialta kylään ja on ollut pihalla Tuulan ja Pentin kanssa ja muutenkin katsonut heidän peräänsä, ei tässä muuten millään ehtisi kaikkea tehdä. 

Tänään oli siivouvuorossa makuukamari ja kööki. Vein ulos kaikki vuodevaatteet, niin peitot, patjat kuin tyynytkin. Annoin niiden ensin jäähtyä hyvin ja harjasin sitten huolellisesti, kova piiskaaminen kuluttaa niitä liikaa.  Onneksi meillä on heteka, siinä eivät lutikat viihdy. Ei niistä kyllä enää muutenkaan niin usein harmia ole, kun on nämä nykyaikaiset tehokkaat DDT-valmisteet.

Keittiössä työtä riittikin sitten loppupäiväksi. Pesin lattiat suopavedellä, otin kaapeista ja hyllyistä vanhat hyllypaperit pois, pesin hyllyt ja astiat sekä laitoin uudet hyllypaperit ja reunanauhat. Hellan rautalevyn pesin ensin saippuoidulla rätillä ja pyyhin sen jälkeen sanomalehdellä. Lopuksi kiillotin levyn liesimustalla ja siitä tuli kuin uusi. Tiskipöydän pesuun käytin sampojauhetta ja lopuksi pyyhin se vielä paloöljyllä.


Impi leipoi lonkaa sillä aikaa kuin lapset nukkuivat. Käytiin Impin ja lasten kanssa naisten vuorolla Viikerin saunassa ja juotiin päälle kaffeet tuoreen lonkan kera. Ai että maistui hyvältä.