sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Kävelyllä Käppärän hautausmaalla

Käytiin tänään kävelyllä aina uudella hautausmaalla asti koko perhe. Tuula käveli kyllä reippaasti kotoa Käppärään asti, mutta paluumatkalla nukahti saman tien Olavin olkapäille!

Kyllä uutinen piti paikkansa, hautausmaa on nyt tosiaan kaunis, kun siellä on tehty uudistus- ja kunnostustöitä. Ruohottuneet käytävät on putsattu rikkaruohoista, nurmikoita uusittu ja hautojen väleihin sijoitettu ruohikkoneliöitä ja niiden keskelle puita. Hautausmaa ei ole enää niin jäykkä kuin ennen, kun on muutakin kuin suoria hautarivejä ja on se entistä jotenkin ilmavampikin.

Onhan siellä vielä hoitamattomiakin, ruohottuneita alueita, kuten yhteishauta-alue,  jossa ei ole kuin siellä täällä puuristejä, ei mitään käytäviä eikä istutuksia.

Saas nähdä, saadaanko se suunniteltu suihkukaivo leikkaushuoneen lähelle tehtyä! Määräraha kuulemma on, mutta saadaanko sementtiä, se onkin näinä aikoina se hankalampi asia. Mutta sähkövalo hautausmaalle ainakin saadaan ja vielä tänä syksynä, sillä pylväät olivat jo paikoillaan pääkäytävillä pääportilta kappeliin ja sieltä länteen. 

(Satakunnan Kansa 9.9.1951)