perjantai 22. heinäkuuta 2016

Kirsikkahilloa

Meillä kasvaa tässä pihalla kaksi kirsikkapuuta. Ne ovat tietenkin vuokraemännän, Fiinan, puita. Hän on saanut jostain aikanaan pari tainta, kuulemma toinen on Arttulan hapan ja toinen joku Fanal. Fiinasta marjat ovat liian happamia, joten hän on sanonut, että saan niitä vapaasti poimia. Minusta ne ovat kyllä oikein maukkaita ja mehukkaita, kunhan niiden antaa kypsyä kunnolla. Jos vaan ehtii ennen räkättejä. Niitä siellä puissa kyllä riittää, oksat heiluvat ja lehdet ovat kirsikkamehusta tahmeita.  

No mutta joka tapauksessa tänään poimin melkein koolillisen ja aion keittää niistä hilloa, se tulee talvella hyvään tarpeeseen. Reksaamalla marjat saisi tietysti pysymään kauniina ja eheinä ja Fiinalla olisi kyllä Rex-kattila, jota saisi lainaksi, mutta siihen tarvittaisiin rex-purkkeja, eikä minulla sellaisia ole, joten teen ihan tavallista hilloa. Fiina tapaa tehdä syksyllä reksattuja omenoita, ne ovat kyllä sellaista herkkua, ja säilyvät vaikka kuinka pitkään.

Kirsikkahillo
2,5 dl  vettä
1  kg   perattuja kirsikoita
1 kg sokeria

Laita vesi ja sokeri kattilaan ja keitä sokeriliemi ensin siirappimaiseksi. Lisää kirsikat ja keitä vartin verran. Anna vetäytyä hetki ja laita puhtaisiin lasipurkkeihin ja vie kellariin.