torstai 31. elokuuta 2017

Tapio Rautavaara ja muut kultamitalimiehet Herralahden kentällä

Kylläpä täällä Porissa nyt tapahtuu! Tänään oli Herralahden kentällä suuri joukko vanhoja ja vähän tuoreempia olympiakultamitalimiehiä esiintymässä ja leikkimielisesti kilpailemassakin, ja samalla keräämässä rahaa olympiakassaan.  Eduskunnan Urheilukerhon järjestämällä "olympiatempausturneella"  oli olympiakuumetta nostattamassa Hannes Kolehmainen, Teudor Koskenniemi, Heikki Liimatainen, Albin Stenroos, Toivo Loukola, Lauri Lehtinen, Volmari Isohollo kuin iki-ihana Tapio Rautavaarakin. Lisäksi paikalla oli Porin oma poika, ei tosin olympiamitalisti, mutta  moninkertainen maailmanmestari kuitenkin eli mestariampuja Olavi Elo. 

Niin ja tottakai siellä oltiin mekin, koko perhe. Rautavaara on kyllä ihmeellinen mies, jousiampuja, näyttelijä, laulaja - ja niin komea. Rautavaara aloitti tilaisuuden laulamalla kitaran säestämänä. Sitten seurasi leikkimielinen viestikisa olympiamitalistit vastaan porilainen juoksijapari Julin - Haikkola.  Leikkimielinen tosiaan, sillä olivathan vanhimmat mitalistit sentään jo seitsemännellä kymmenellä, Koskenniemi, Kolehmainen ja Stenroos, ja nuorinkin, Rautavaara, yli kolmenkymmenen. 

Vaan aika hauska oli se Porin valtuustoryhmien välinen 4 x 100 m viesti!  Osa tietysti juoksi ihan tosissaan, mutta satuin olemaan lähellä, kun porvareitten ankkuri Olli Linnainmaa tuli  viimeisenä maaliin, omissa oloissaan, eli omien sanojensa mukaan "itsepalveluvauhtia". Taisi olla pieni mainos, koska sanotaan, että Linnainmaan itsepalvelumyymälä Isolinnankadulla olisi ollut Suomen ensimmäinen itsepalvelumyymälä.

(Satakunnan Kansa 1.9.1951)