keskiviikko 26. joulukuuta 2012

Joulun viettoa

Tapaninpäivä, eikä lumesta tietoakaan. Kovin oli vesisateinen joulu. Mutta ei se meillä paljon tahtia haitannut.  Tuula osasi tänä vuonna ensimmäistä kertaa odottaa joulua ja joulupukin tuloa, vaikka eihän se pukki meillä sisällä käynyt, oli vain piipahtanut kuistilla ja jättänyt sinne muutaman paketin. Tuula on leikkinyt pukilta saamansa nuken kanssa innokkaasti. Tänään olisi kyllä jo pitänyt päästä kokeilemaan uutta kelkkaakin,  mutta eihän se näillä keleillä onnistu. 

Aattoaamuna Olavi ja Tuula koristelivat kuusen. Uudet sähkökynttilät olivat todella hienot. Puolilta päivin kuuntelimme radiosta Turun joulurauhan julistuksen.  Sen jälkeen söimme riisipuuroa ja väskynäsoppaa. Iltapäivällä yhdeltä leikittivät radiossa Markus-setä, Mirri-täti ja Liisa-täti lapsia, ja Tuulakin malttoi rauhoittua kuuntelemaan sitä. 

Joulupäivän vietimme rauhassa kotona. Söimme aatolta jäänyttä lihaa (eihän meillä tietenkään mitään kinkkua ollut, vaan pieni lihanpala, jonka paistoin uunissa), sallattia, suutarinlohta sekä lanttu- ja perunalaatikkoa. Ja tietenkin likokalaa.