tiistai 18. joulukuuta 2012

Kamarin ja keittiön suursiivous

On se hyvä, että Olavin sisko on käymässä ja katsonut Tuulan ja Pentin perään, ei tässä muuten millään ehtisi joulua tehdä. 

Tänään jatkoin siivousta ensin makuukamarissa. Muuten tein ihan samalla tavalla kuin kamarissakin, mutta täällä oli tietysti vietävä ulos kaikki vuodevaatteet, niin peitot, patjat kuin tyynytkin. Annoin niiden ensin jäähtyä hyvin ja harjasin sitten huolellisesti, kova piiskaaminen kuluttaa niitä liikaa.  Onneksi meillä on heteka, siinä eivät lutikat viihdy. Ei niistä kyllä enää muutenkaan niin usein harmia ole, kun on nämä nykyaikaiset tehokkaat DDT-valmisteet.

Keittiössä puuhaa riittikin sitten lopuksi päivää. Lattiat oli pestävä suopavedellä. Kaapeista ja hyllyistä otin vanhat paperit pois, pesin hyllyt ja astiat sekä laitoin uudet hyllypaperit ja reunanauhat. Hellan rautalevyn pesin ensin saippuoidulla rätillä ja pyyhin sen jälkeen sanomalehdellä. Lopuksi kiillotin levyn liesimustalla ja siitä tuli kuin uusi. Tiskipöydän pesuun käytin sampojauhetta ja lopuksi pyyhin se vielä paloöljyllä.